Lasten kengät

 Lasten kengät

MALLEJA NIIN TYTÖILLE KUIN POJILLE  ARKEEN JA  JUHLAAN!

LASTEN KENKIÄ VALITESSA OTA HUOMIOON

Lasten jalkineissa parhaat materiaalit ovat tekstiilit, nahka ja erilaiset GORETEX  -kalvot.


Alle 3-vuotiaana jalkojen kasvu on todella nopeaa. Kengät voivat jäädä pieniksi jo kolmessa kuukaudessa.  Kengänkoko tulisi tarkistaa kolme, joskus neljäkin kertaa vuodessa 3-6 vuoden ikäisellä lapsella.  6-10 -vuotiaankin tarkistus tulisi tehdä puolen vuoden välein.

Sopimattomat kengät vahingoittavat helposti lapsen kasvavaa jalkaterää.  Jo leikkikouluikäisillä erilaiset jalkaongelmat ovat yllättävän yleisiä.

Mittaamalla jalkaterä ja sen pituuden vertaaminen kengän sisämittaan on ainoa tapa selvittää kenkien sopivuus.

LAPSEN SEISOESSA - jalan ääriviivat voi piirtää esimerkiksi pahville. Jalkaterät voivat olla erikokoiset ja siksi on tärkeää, että mitat on otettu molemmista jaloista. Kenkien valinta tehdään aina isomman jalkaterän mukaan. Irrotettava sisäpohja helpottaa kengän riittävän pituuden mittaamista. Mm.  Ecco- ja SuperFit -mallistoista löytyvät irrotettavat sisäpohjat. 

2-5 -vuotiaan nopean kasvun vuoksi, jalkaterästä piirrettyyn malliin pitää lisätä noin 17 mm liikkumisen- ja kasvunvara. Talvikengissä on huomioitava myös sukkavara (n. 20 mm). Oikeankokoisilla ja mallisilla kengillä voidaan ennaltaehkäistä monet aikuisiän jalkaongelmat. Käytetyt kengät ovat muotoutuneet käyttäjänsä jalkaan, eivätkä sovellu kierrätettäväksi toisille lapsille.

Lasten kengissä pitää olla luja kantakappi, joka tukee kantapäätä pitäen jalkaterän paikallaan. Päkiän valumista kengän kärkeen estää nilkkaan saakka ulottuva säädettävä kiinnitys.

Hyvät pohjat ovat joustavat.