Hoito-ohjeet

HOIDA SÄÄNNÖLLISESTI,  PIDENNÄT JALKINEIDEN IKÄÄ!

Uusia jalkineita kannattaa alkaa hoitamaan heti, jo ennen ensimmäistä käyttökertaa.  Tärkeintä kaikille kengille on suojata, puhdistaa ja tarvittaessa uudistaa pinta.

NAHKAKENGÄT
Uudet kengät hankittuasi suihkuta pintaan suojaava ja kyllästävä aine.  Käsittely auttaa pitämään kengät puhtaana ja ne pysyvät uuden näköisenä pidempään.

Käytä nahkakenkien puhdistukseen puhdistusainetta. Sitten kun kengän pinta alkaa kulua, kannattaa laittaa värillistä kenkälankkia.

Mokkaharjalla puhdistetaan mokka- ym. kengät.  Harjaamalla mokkanukka nousee pystyyn, jolloin saadaan kengät näyttämään lähes uusilta.

KEINONAHKAKENKÄ
Keinonahkakenkiin ei laiteta lankkia, kyllästettä tai muita hoitoaineita.  Kenkien hoitoaineet eivät imeydy keinonahkakenkien pintaan vaan tarttuvat esim. vaateisiin ja muihin materiaaleihin.
Keinonahkakenkien puhdistus tapahtuu nihkeällä ja nukkaamattomalla rievulla pyyhkimällä.

KENKIEN SÄILYTYS JA HUOLTO
Kengät kannattaa säilyttää ilmavasti ja tilavasti. On tärkeää, että kuivaat kenkäsi huolellisesti käytön jälkeen.  Tämä koskee myös kenkien sisäpintoja.

ÄLÄ KUIVATA KUUMEMMASSA KUIN HUONEENLÄMMÖSSÄ!

Hanki kenkiisi useammat irtopohjalliset, silloin voit tuulettaa ja vuorotella pohjallisten käytön välillä. Runsaasti hikoileviin jalkoihin kannattaa käyttää apuna laadukkaita sukkia ja hajunsyöjiä.  Saatavan on myös erityisesti kengille tarkoitettua deodoranttia, jonka tarkoituksena on raikastaa ja desinfioida kenkiä ja ehkäistä jalkasienimikrobien kasvua. Kenkälesti säilytyksen aikana auttaa kenkiä pysymään mallissaan pidempään. On hyvä huolehtia siitä, että säilytyksen aikana myös varret pysyvät suorassa.

Kenkälaatikot sopivat hyvin säilytykseen, sillä niitä voidaan pinota päällekkäin säästäen tilaa kaapeissa tai vaatehuoneessa.

PUHDISTA KENKIEN PINTA SEKÄ POHJA ENNEN SÄILYTYKSEEN LAITTAMISTA

Täältä verkkokaupastamme sekä myymälöistämme on saatavana laadukas ja monipuolinen valikoima erilaisten jalkineiden hoitotuotteita ja pohjallisia.

Neuvomme mielellämme jalkineiden hoidossa ja tarvittaessa annamme mukaasi kirjalliset hoito-ohjeet.